29 Mart 2017 Çarşamba

BU AY MARC LEVY AYI


 

Bu ay Marc Levy ayı ve okumaya "Bay Daldry’nin Tuhaf İstanbul Yolculuğu” ile başladım. 

Hüzün, neşe, yaşama sevinci, içinizi ısıtan bir Aşk ve yüreğinizi rendeleyen ayrılık ve ölümler.
Marc LEVY'nin en kendine has kitabı Neredesin?
Susan ile Philip'in çocukluktan itibaren süregelen sıradışı Aşkı, Susan'ın Honduras'a gidip insanlığa hizmet etmeyi seçmesi ile her seçişin bir kaybediş olduğunu ispatlarcasına başka bir yolda ilerliyor, o yol üzerinde Philip de Mary'i seçiyor. Her yıl Susan ve Philip Newark Havaalanında buluşsalar da birkaç saat sonra seçtikleri hayatlara geri dönüyorlar ve gitgide uzaklaşıyorlar birbirlerinden.


"Birbirimize Söyleyemediğimiz Onca Şey" ile Marv Levy yine yürekleri eziyor geçiyor. Görüşmediği Babasını yıllardan sonra düğününe çağıran Julia'ya, Babasının sekreteri "ne yazık ki babasının düğüne katılamayacağını" bildirir. Çünkü, düğün günü babasının cenazesi kaldırılacaktır ve kitap Julia'nın Babasının Paris'te öldüğünü öğrenmesi ile bambaşka bir hikayeye dönüşüyor. 


"Sen benim gölge hırsızımsın; nerede olursan ol, seni bulacağım"

Başka bir kadın uğruna oğlunu ve karısını terk eden bir adam, terkedilmiş ve oğlu ile kalakalmış bir kadın, çelimsiz, gözlüklü ve gölgelerle konuşan bir çocuk, yüreğinin sesini dinleyen bir hademe, Luc, Marques,Elisabeth, küçük ve kendi halinde bir kasaba, Clea, Sophie ve Gölgeler.
Anne yarın ne zaman? diyen çelimsiz çocuk büyüdüğünde gölgelerin izini sürmeye devam ediyor.

Marc Levy'nin kolay ve akıcı, sürekleyici kitaplarından bir diğeri "Gölge Hırsızı”.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder