12 Eylül 2014 Cuma

DIDYMA ; APOLLON TAPINAĞI ve MEDUSA

Bodrum'a giderken bu defa Apollon Tapınağını kestirdik gözümüze küçük bir mola için. Medusa Kafalarını fotoğraflamaktı amacımız.




Medusa, mitolojinin kötü kızı, yılan saçlı ve gözlerine bakanı taşa çeviriyor. Üç kızkardeşler ve kızkardeşleri ölümsüz olduğu halde Medusa ölümlü.( Mitolojide bu üç kızkardeşin adı Gorgonlar) Aslında Medusa dünyalar güzeli bir kızken, denizler, depremler ve atlar Tanrısı Poseidon'un Medusa'ya olan aşkı; Zeka, Sanat ve Barış Tanrıçası ve Poseidon'un eşi olan Athena'yı kızdırıyor ve Medusa'yı yılan saçlı, çok çirkin biri haline çevirerek öcünü alıyor. 


Ancak, Medusa'nın çirkinleşmesi yeterli gelmiyor Athena'ya ve öldürmesi için Argon'lu bir kahraman olan Perseus'a görev veriyor ve yardım ediyor. 

Yılan saçlı Medusa'yı görmek istiyorsanız Didyma Apollon Tapınağını ziyaret etmelisiniz, gözlerinin içine bakmadan dolaşmalısınız ki - Medusa sizi de taşa çevirmesin.





Ayrıca, Apollon Tapınağının girişinde bulunan Müze Store'da gerek tapınağa, gerek Anadolu Medeniyetlerine ait yayın ve hediyelik eşyalar oldukça hoş."Müzekolik bir Şehirkolik" olarak müzede sergilenen her türlü eşyanın yada sanat eserinin, Müze Store'dan kitap yada hediyelik eşyasını almayı "Geçmişin ayakizini sürebilmek açısından" çok önemsediğimden, Didyma'daki Apollan Tapınağının girişindeki Müze Store bu imkanı fazlası ile sağlıyor.

***Fotoğraflar ;  nAifce tarafından Didyma Apollon Tapınağında çekilmiştir ...