11 Mayıs 2012 Cuma

CHESKY KRUMLOV'da ORTAÇAĞ FESTİVALİ

CESKY KRUMLOV // ÇEK CUMHURİYETİ
Bu sefer Prag için değil, Cesky Krumlov için yollardayım .
Chesky Krumlov, Çek Cumhuriyetinde tipik bir Ortaçağ Kasabası. Otobüsle gitmek için Na Knizeci Otobüs Terminalinden bilet aldım. Prag - Chesky Krumlov arası yaklaşık 3 saat sürdü. Yol boyu gelincik tarlalarını seyrettim, bir de Kapalı devre yayın yapan TV'de "i Perinche" adlı müzikal filmin fragmanlarını izledim durdum.

Hava, Orta Avrupa havası, Haziran ortasında bile serin. 18 Haziran günü de Chesky Krumlov'da oldukça sıkı yağmur yağıyordu ve t-shirt ile donuyordum. ( İlk dükkandan kazak almak zorunda kaldım )
Zaten, etrafın o kadar yeşil olmasının yağmurdan başka bir açıklaması da olamaz !
Bu Kasaba, Vltava nehrinin kenarında, Vltava kesinlikle bu kasabaya da Prag'a yakıştığı kadar çok yakışıyor.
Festival için etraf tam bir tiyatro sahnesine dönüştürülmüş ; ortaçağ giysileri içinde, el ürünleri satan satıcılar, tam o zamanları yansıtan şaklabanlar, illüzyonistler, falcılar, ateş yiyenler, yılan dansçıları, eski zaman giysileri ile salına salına dolaşan ve tezgahlardan kah alış veriş yapan, kah fotoğraf için poz veren yerli halk ve bir de benim gibi fotoğraf makinası elinde turistler.
Bu festival henüz Türk turizminde literatüre girmemiş durumda ama, bu ortaçağ kasabasını görmek isterseniz gidiş tarihinizi festivale denk getirmenizi özellikle öneririm.
Hatta burası o kadar Ortaçağ görünümlü ki, halkının beslediği bir "Boz Ayı" tabloyu çok güzel tamamlıyor.
Benim , -her zaman olduğu gibi- yeterince vaktim kalmadığından ( dönüş otobüsüne nefes nefese yetiştiğimden ) "Balmumu"  http://www.ckrumlov.cz/uk/mesto/firmy/t_waxmus.htm ve "Kukla" müzelerini gezemedim ama, size bu zamanı ayırmanızı ve gezmenizi şiddetle tavsiye ederim . 
(Ayrıca , prag'da da balmumu müzesi var , ilgilenenler için : www.waxmuseum.prague.cz )




Chesky Krumlov halkının beslediği boz ayı :)


















































































İnanmayacaksınız ama Prag dönüş otobüsü ... :))












Cesky Krumlov Ortaçağ Festivalinden görüntüler 

Önemli bir not : Chesky Krumlov'a da yol arkadaşım Sevgili Yeğenimle gittim . Fotoğrafların bir kısmı kendisine aittir , fotoğrafları ile bloğuma vermiş olduğu desteğe teşekkür ederim .
*** Fotoğraflar ;  nAifce ve Sevgili Yeğeni tarafından 2011 Haziran Ayında Chesky Krumlov'da çekilmiştir ...