4 Şubat 2014 Salı

CASTEL SANT'ANGELO yada KUTSAL MELEK KALESİ

Vatikandan çıktıktan sonra gidebileceğiniz en yakın ve en görülesi yer Castel Saint d'Angelo'dur yani Kutsal Melek Kalesi. Roma'nın bu en yüksek tarihi yapısı Roma İmparatoru Hydrian'ın türbe olarak Roma'ya atmış olduğu imzadır ve tarihin çeşitli dilimlerinde Papalar için korunmak amacıyla kale ve sonrasında zindan olarak da kullanılmıştır, halen Ulusal Müze olarak gezilebilmektedir.

Fatih Sultan Mehmet'in sürgündeki oğlu Cem Sultan da bir süre burada hapsedilmiştir. 
Kızım; Dan BROWN'un "Melekler ve Şeytanlar" kitabını okuyup, üzerine Tom HANKS'li Filmini seyredip (öncesinde de Da VİNCİ'nin şifresi kitabı ve filmi girmişti hayatımıza) iyice bu bölgede kaybolmayı kafasına koymuştu. Melekler Kalesi'ni bu ruh hali ile dolaştık. Kale,  Tiber Nehri'nin üzerine yapılmış köprülerin içinde en etkileyici olan Ponte Sant'Angelo (Aziz Melek Köprüsü) ile karşı karşıya. 

Bir de öyküsü var kale'nin ismi ile bağdaşık :  

"Roma veba ile savaşırken bir kahin çıkar ve bir meleğin geleceğini ve bu acıları bitireceğini söyler. Romalıların buna ne kadar inandığını bilmiyorum ama kahinin dediği gün ve saatte Castel Sant'Angelo'nun tepesinde bir melek belirir ve gelişi ile Roma vebadan temizlenir"


Kale'ye giderken yol boyu canlı heykeller ilginizi çekiyor 



para kazanmak için alternatif meslekler 






Olası saldırıdan Papa'yı korumak için Vatikan'dan kale'ye gizli bir alt geçit vardır ve
 saldıradan korunmak adına kale tam teçhizatlı hazır tutulmaktadır. (Top & gülleler her daim korumaya hazır)  :))
 



Ponte Sant'Angelo 


Kutsal Melek MİKAEL
                    


Kaleden Roma Manzaraları 

***Fotoğraflar ;  nAifce tarafından Ekim 2012 tarihinde Roma'da çekilmiştir ...