31 Mayıs 2012 Perşembe

YÜREĞİMDE TAŞIDIĞIM ŞEHİRLER ; PRAG

Prag ; o bir kraliçe, soylu , zarif ve mağrur . Soğukkanlı ve emreden . Kendini yaşayan , kendinden başka kimseyi görmeyen , kimseye güvenmeyen , katı kurallı ve aristokrat Prag . Geri kafalı bir Ortaçağ kenti ama , burası Avrupa'nın tartışmasız "Başkenti" !
Tepeden tırnağa dişi , tepeden tırnağa acımasız ve bencil. O kadar bencil ki bu Kadın , her sokakta , her cafede , her dükkanda , her köprüde ruhunuzu doyurur önce , yavaş yavaş ele geçirir  benliğinizi . Buyurgan tavrıyla bir bakmışsınız sırılsıklam aşıksınız tutku ile . Kraliçe Prag , Şehri Sonuna kadar Savunan Müridler Tapınağıdır .

Yanınızda illa Franz KAFKA , bir Prag kedisi , bir de sevdiğiniz olmalı dolaşırken bu aşık olduğunuz Kadında . Muhtemelen , Vltava nehrini dinlerken , Charles Köprüsü üzerinde , öpmek isteyeceksiniz yanınızdakileri aşkla . Sevdasız kabullenmez sizi bu Kadın ve açmaz kollarını sizi sarıp sarmalamak için . Buram buram romantizm tüten Prag , kahvenizi yudumlarken Astronomik  Saat Kulesinin bir kez daha zamanı durdurmasına tanıklık etmenize ancak bu şartla izin verir Eski Meydanda . Aşkı ve ölümü çalar , her saat başı Astronomik saat . Aşkın , Ölümü yeneceğini hissederek kalkarsınız cafeden ve içinizde karşı koyamadığınız sağanak , köşe başından aldığınız şemsiyeye Kitap , CD ve Kuklaları doldurursunuz . Prag'da , bütün "minimalistliğinizi" tahta kuklalarla yitirirsiniz , kalabalık dönersiniz yaşadığınız şehre . Hele,  Anarşist Don Quijote ise hayatınızı alt üst eden Kukla . Nereye sığdıracağınızı düşünmeden sadeleştirdiğiniz evinizde , kocaman bir paketle çıkarsınız dükkandan . Sonra ... Sonrası malum ... Eve varana kadar elinizde Anarşizmin en tekil komik kahramanı ile aldatmaya başlarsınız sevdiğinizi gizli saklı .
Sonra gözünüz Aslan Asker Svejk'a takılır ve o anda Don Quijote'u bile unutuverirsiniz ... Artık , bir elinizde Don Quijote , bir elinizde Svejk yeni bir kahraman görene kadar dolaşır durursunuz Kraliçenin kollarında .
                                                                     Aslan Asker Svayk kapak.jpg
Kaçınılmaz son geldiğinde alelacele binersiniz Uçağa , kaçarak , çünkü , heran fikriniz değişebilir , kopmak çok zor bu kentten . Başka bir sevdadır Prag , müridleri için . Başka bir zaman , başka bir kimlik . Tanıdığım herkes ile bir Prag maceram olsun istiyorum , bir Prag Maceranız olsun sizin de sevdiklerinizle yaşayacağınız  . 



Prag , kesinlikle O mağrur bir Kraliçe ...