3 Mayıs 2015 Pazar

YÜREĞİMİN GÖTÜRDÜĞÜ KÖY - ESKİ KARAAĞAÇ

Gölyazı'yı dolaşmak için 3 saat zamanımız olduğundan, yol boyu tablet kucağımda Gölyazı'nın gezilecek, görülecek yerlerini tespit etmeye çalışırken, bir tabela bütün planlarımızı değiştirdi, Gölyazı'dan vazgeçip, gördüğümüz tabelanın peşine takıldık, Susanna Tamaro'ya uyarak "Yüreğimizin götürdüğü yere doğru"...



Peşine takıldığımız tabela işte tam da bu yani Eskikaraağaç Köyünün tabelası. 


Eskikaraağaç köyünün çok önemli bir özelliği var; 2011'den beri 11. Avrupa Leylek Köyü olarak seçilmesi.


Leylek yuvaları karşılıyor konukları köye girer girmez zaten ve her evin duvarında leyleklere ait ya bir fotoğraf, ya da bir bilgi tabelası var.  



Aynı Cumalıkızık ve Trilye'de olduğu gibi Eskikaraağaç Köyünde de "Kadınlar Derneği" var. Bu apaydınlık köyde de umutlarımın üzerine yıldız tozları serpiyor.



Köydeki perdeler dahi Leylek işlemeli :) 



Bütün köylerimiz gibi misafirperver, sakin, kendi halinde, huzurlu "Leylek Köyü", arada bir sessizliği bozan "laka laka lak lak" sesleri -ilk kez gerçek Leylek sesi duyan benim için- yere göğe sığdıramadığım anlar yaratıyor. 

Elimden gelse sesleri de fotoğraflayacağım :))


Ve Eskikaraağaç'ın leylekleri...



Leylekler yuvalarını başka kuşlarla paylaşıyor, hepsi mutlu mesut birarada.


Gölyazı yerine konakladığımız Eskikaraağaç'tan istemeye istemeye ayrılıyoruz, İstanbul feribotuna yetişmek için.

Leylekseverler için önemli bir Not: Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'da, her yıl Mayıs-Haziran Ayında Leylek festivali düzenleniyor ve bu yıl 11.cisi gerçekleştirilecek.


Bursa'dan Yalova'ya yol alırken konakladığımız bir merkezde ilkbahar renklerini fotoğraflamaya dalınca biraz olsun unutuyorum Leyleklerden uzaklaştığımı.

***Fotoğraflar ;  nAifce tarafından 23-24 Nisan 2015 Tarihinde Cumalıkızık, Mudanya, Trilye ve Eski Karaağaç Köyünde çekilmiştir...