21 Haziran 2012 Perşembe

DANTEL ADASI ; BURANO

BURANO ADASI // VENEDİK
Venedik'te Turistseniz, Gondol'da Sevdiğinizle şampanya içmek ve Venedik'in ara sokaklarında dolaşmaktan  sonraki en iyi seçiminiz, Vaporetto ile Burano Adası'na gitmek olacaktır.
Burano, Nam-ı diğer Dantel Adası, rengarenk kök boyası evleri ve dantelleri ile sımsıcak karşılıyor misafirlerini. Evlerin rengarenk olmasının bir anlamı var tabii ki ! Malum, Venedik; Denizci ve Balıkçı bir Millet. Denizciler de, Balıkçılar da içkiyi sever. Burano'lu erkekler de hem Denizci, hem içkici ! O kadar zil zurna dönerlermiş ki evlerine, evlerini ayırt edebilsinler diye, eşleri her bir evi farklı renge boyayarak bu sıkıntının üstesinden gelmeyi başarmış. Bu gelenek hala devam etmekte. Bir gelenek daha var ki, Burano Adasını neşeli kılıyor. Adada her evin balkonunda veya bahçesinde veya kapısının önünde sakız gibi yıkanmış, mis kokulu çamaşırlar asılı. Eğer, evde evlenmemiş kız varsa, onun çamaşırları en ön sırada yerlerini alıyor salkım saçak. Hatta, buna ait bir de tekerleme de var "Çamaşırlarını balkonda istemeyen, koca evine gider " Çamaşır " öyle bir ritüel ki - adeta turistleri cezbetmek için yapılıyor gibi. Bir Kadının - hele İtalyansa - Cumartesi günü çamaşır yıkamaktan daha güzel uğraşları olacağını düşünüyorum. Çok kendine has, hoş bir ada BURANO. Zamanı unutturan bir sakinliğe sahip. "Zamanı durdurmayı bilen Şehirkoliklerdenseniz" Burano tam size göre. 
Bir yanınızda rengarenk evler, bir yanınızda uçuşan danteller, bir adanın ortasında , hayat en güzel hediye gerçekten ... 

Bu Küçücük Ada da bir de Dantel Müzesi var ...


















Söz konusu Venedik olunca Maske olmadan olmaz ... 



*** Fotoğraflar ;  nAifce tarafından 2011 Mart Ayında Burano Adasında çekilmiştir ...