10 Nisan 2014 Perşembe

PRAG'daki JOHN LENNON


1980 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden The BEATLES grubunun efsanevi solisti John LENNON'ın anısına Prag'da, komünizme inat barış, sevgi ve özgürlük için oluşturulan bir duvar John LENNON Duvarı. Komünizmin yıkılmasından sonra popüler olmuş bir yer ve artık tur programlarında bile yer alıyor.

Tabii ziyaret eden herkes, duvara birşeyler karalama telaşında olduğundan, her gün değişim yaşamakta duvar yeni eklenen Graffitilerle.

2011'deki Chesky Krumlov Ortaçağ Festivali için gittiğim Çek Cumhuriyetinde Prag'da kaldığım sürede John LENNON duvarına da gittim ve kızımın adını yazarak -barış, sevgi ve özgürlük için- duvara iz bıraktım, Let it be 'yi mırıldanırken :)) 

Kızımın adı hala okunur durumda mıdır aradan geçen bunca zamandan sonra -öyle olmasını çok isterim- ya da üzerine dünyanın hangi ülkesinin LENNON sever çocuğu tarafından yazı yazılmıştır bunu bilmek de güzel olabilir ama bunu öğrenebilmek için yapılması gereken Şehirkolikleşerek yollara dökülmek yine yeni yeniden Prag istikametinde. 
 

Komünizmden bunalan Prag gençliği için, John LENNON'ın öldürülmesi çıkış noktası olmuş

 








 2011 Haziran'da duvar bu hali ile karşılıyordu Şehirkolikleri :))

Meraklısı için adres: Mala Strana Bölgesi , Velkoprevorske namesi, 100 00 Praha

***Fotoğraflar ;  nAifce tarafından Haziran 2011 tarihinde Prag'da çekilmiştir... 

PRAG'da JOHN LENNON ile BAŞKALDIRI


10.4.2014
GÜNÜN AYAKİZİ
JOHN LENNON DUVARI - PRAG // ÇEK CUMHURİYETİ