5 Eylül 2014 Cuma

ZEKİ MÜREN SANAT MÜZESİ BODRUM

Birkaç gündür Bardakçı koyu'ndayım, Bodrum'da. Tatile çıkmadan önce kızımla yaptığımız seyahat planında "Zeki Müren Müzesi"ni ilk sıraya yazdığımız için Müze ziyaretini gerçekleştirdik ve sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. 

Zeki Müren, bütün mal varlığını bilindiği üzere Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı. Bodrum'da yaşamış olduğu ev de Mehmetçik Vakfının ancak, Mehmetçik Vakfı, Kültür Bakanlığı ile bir protokol yaparak evi 2000 yılında Müze haline getirmişler.
Müze, Pazartesi günleri kapalı, diğer günlerde Zeki Müren Caddesi, No:11'deki adresinde kapılarını açıyor sevenlerine. (Müze ev; Halikarnas'a oldukça yakın) 65 yaş üstüne bedava, giriş ücreti ise 5 TL. 

Bodrum'da yapılacaklar listesine bu Müzeyi de eklemelisiniz hem hüzünlü, hem çok renkli ve eğlenceli. Zeki MÜREN çok yönlü bir sanatçı. Sadece Sahne Sanatçısı, Şarkıcı, Besteci, Sinema oyuncusu değil, aynı zamanda güzel sanatlardan mezun ve son derece güzel desen ve resim çalışmaları var ve Müze Ev'de kostümleri, ayakkabıları, plakları, aldığı ödüller, takıları, fotoğrafları ve posterleri, mektupları dışında, yapmış olduğu resim ve desen çalışmaları da sergileniyor. Üstelik Müze Evi gezerken fonda Zeki MÜREN'in sesi eşlik ediyor, kâh "Bir demet Yasemen" diyor, kâh "gözlerinin içine başka hayal girmesin"...



































Yatak Odası ve Sahne Kostümlerinin sergilendiği oda en keyifli bölümleri Müzenin. Apartman topuk çizmelerini çok sevdim, bir de  desen çalışmalarını. 

Sanatçı olmak aykırı olmaktır, Zeki Müren tercihleri ile farklı ve aykırı büyük bir sanatçı.

Müze, Bodrum'da farklı zaman geçirmek için gidilesi bir yer, hem de Müzeyi ayakta tutabilmek için de gezmek gerektiğini düşünüyorum.

***Fotoğraflar ;  nAifce tarafından Eylül 2014 tarihinde Bodrum Zeki Müren Sanat Müzesinde çekilmiştir ...