24 Şubat 2014 Pazartesi

LÜKSEMBURG, VİANDEN, TRİER'İN YÜKSÜK HALİ

LUXEMBOURG YÜKSÜKLERİM
Ağabeyimi ziyaret ettiğim 6 günlük Luxembourg gezisinde; Luxembourg,Vianden ve Trier'den (Almanya) bulabildiğim Yüksükler İstanbul'da koleksiyonumda yerlerini aldılar...  
   

 
Luxembourg için bulduğum Yüksüğün üzerinde 1. dünya Savaşında hayatını kaybeden Luxembourg askerleri için yapılmış Altın kız heykeli ve şehrin simgelerinden Adolphe Köprüsü var. 



Vianden, Luxembourg'un en güzel kasabalarından biri hiç kuşkusuz.
Fransız yazar ve düşünür Victor Hugo'nun evi , görkemli bir Ortaçağ Şatosu olan Vianden şatosu , Our nehri ve daracık sokaklarında ortaçağ'dan kalma mimarisi ile bir tiyatro sahnesini andıran Vianden'de ne yazık ki aradığım niteliklerde Vianden yüksüğü bulamadım ama, Pazar günü açık olan tek hediyelik eşya dükkanından aldığım Filli ve Köpekli Yüksükler Viandan anısı olan koleksiyonuma hemen dahil oldular.


Luxembourg , dünyanın hem en küçük,hem de en zengin ülkelerinden biri. Malum sınır komşularından biri Almanya...Sevgili Ağabey'im,Luxembourg seyahatimizde bir günü Luxembourg'un komşusu Trier'e ayırdı ve bizi Trier'de gezdirdi.Tabii, Trier'de de ilk işim hediyelik eşya dükkanlarından Trier'in önemli yerlerine ait hatıra Yüksüklerini toplamak oldu. 

 

Trier'de , Hummel-Goebel porselene ait Noel Yüksüklerinden bulmak büyük bir ganimetti koleksiyonum açısından.