2 Kasım 2022 Çarşamba

ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI


Uzun bir aradan sonra hedefim Ormanya yani lokasyon Kartepe-İzmit. Sonbaharın renkleri yaklaşık bir buçuk saatlik yolculuğu sarılara, turunculara,kızıllara ve illa ki yeşillere boyaya dursun Ormanya’nın tarihçesini ve gezilecekler, yapılacaklar listesini gözden geçiriyorum yol boyu. 

2014 yılında başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin projesi Ormanya 2018’den itibaren kapısını ziyaretçilerine açmış. Ne zamandır bu kadar güzel bir Tasarım Park ile karşılaşmamıştım. Bu anlamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yürekten teşekkür ediyorum. Bu tasarımı gerçekleştiren ekibi de kutluyorum. Ayrıca Park görevlilerinin tamamına nezaketleri ve yardımları için minnettarım. 

Başlarken en önemli nokta bu güzel parka giriş ücretsiz. Ormanya ile ilgili tüm bilgileri de internet sayfasından öğrenebilirsiniz.  👉 Ormanya 

Parkı gezerken görülecekler listenizde mutlaka Hobbit evleri, Orman Kütüphanesi, Böcek Oteli, ve Düşkün Leylekler Evi bulunmalıdır. Zaten buraları dolaşırken önerilen güzergahların büyük kısmını tamamlamış olacaksınız ve rehabilitasyon merkezinde iyileştirilmekte olan geyiklerle, ceylanlarla yada tavus kuşları gibi canlılarla buluşacaksınız. 



Tabiat parkına girince ilk durak Hobbit Evleri 




Biri satılık olsa da alsam modunda basıyorum deklanşöre :)



Hobbit evlerinden ayrılmak zor olsa da çok şey var Ormanya’da sizi bekleyen … 

Şanslıysanız bir Kirpi de çıkabilir yolunuza, üstelik kaçmaz ve poz bile verebilir :)



Böcek Oteli ise Ormanya’nın ne kadar harika fikirlerle dolu olduğunun kanıtı 




 Böcek Oteli gülümseyerek karşılıyor konuklarını 

Orman Kütüphanesi ise başlı başına bir tasarım harikası    








Ormanın içinde okuma salonları var o koskocaman sessizlikte ister sallanan koltuklarda oturup ister yaprakların üzerinde, seçtiğiniz bir kitabın seslerine gömülebilirsiniz.

Sevgi de gözünüze çarpar Ormanya’da sevmeyi biliyorsanız :) 




Öpülmeyi bekleyen Kurbağa Prens Yeşil Gölde… 😘 



Yol üzerinde görülenler 

Ve parkın en çarpıcı bölümü "Düşkün Leylekler Evi” 



Düşkün Leylekler Evinde hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç Leyleklerin tedavileri yapılıyor ve hayata tutunmaları sağlanıyor. 

Aynı şekilde başka pek çok tür için rehabilitasyon merkezi var yaralı, hasta veya yaşlı olanların bakımı yapılıyor, iyileştirilenler doğaya geri bırakılıyor . 

Parkın içinde Çocuklar için Hayvanat Bahçesi, Yılkı Atlarının da olduğu Yaban Yaşam Alanı, Kuş Gözlem Alanı, Doğa Okulu ve daha pek çok aktivite mevcut.  



Parkta bir de Yarasa Projesi hayata geçirilmiş, projenin amacı doğadaki besin zincirinin gereğini yerine getirmesinde Yarasaların üzerine düşeni yapması :) 

Bu park gerçekten gezilmesi gereken yerlerden biri hele de sevdiklerinizle paylaştığınızda :)



*** Fotoğraflar nAifce tarafından 26 Ekim 2022 tarihinde Ormanya Doğal Yaşam Parkı / Kartepe Kocaeli’de çekilmiştir …