7 Nisan 2018 Cumartesi

STRASBOURG'da İKİ DÜKKAN

Strasbourg'da iki dükkan var bahsetmek istediğim. 
Kopenhaglı Tiger'ın bir şubesi Strasbourg'da da açıyor kapılarını her gün 10.00-19.30 arası.
Tiger Strasbourg 'a girdiğinizde gözünüze hemen bir şeyler ilişiyor ve kasaya uğramadan çıkmak çok zor oluyor bu dükkandan. 
Aklınıza ne gelirse var, hem de çok komik, akıllıca ve fonksiyonel olarak tasarlanmış.  Mutfak eşyalarından, banyo aksesuarlarına, parti malzemelerinden, bahçe eşyalarına, sofra süslerinden, çikolata ve şekerlemelere, kırtasiyeden, iğne, iplik, yün ve düğmelere, tabii evinizi paylaşan dostlarınızı da unutmuyor ve kediniz ya da köpeğiniz için de aksesuarlar sunuyor bu harika dükkan.  
Strasbourg'da kaldığım süre içinde pek çok ürününü aldım ama en severek aldığım bu örgü aparatı oldu.    





Bileklik veya oyuncak örmede kullanılabilecek bu yaratıcı tasarımlı bebekten ürettiklerinizi #DIYflyingT tagı ile yayınlamanız için öneride de bulunuyor kutusunun arkasındaki notta Tiger .

Ve vitrindeki düğmeleri ile karşı konulamaz "köşedeki" tuhafiye dükkanı . La Mercerie du Bain aux Plantes bu nostaljik dükkan . 

 



Bu naif dükkanda da son derece zarif el işi ürünler, kumaşlar, yünler, düğmeler, şişler, tığlar, danteller ve envai çeşit dikiş, nakış, örgüye ait aparatlar ve dergiler var. 

Leyleklere olan ilgim malum ama vitrinde terra cotta leylek düğmeyi kim görse dayanamaz ! Ben hiç dayanamam :)

                   Leylek ve kurabiye adamlar İstanbul'da artık ve nereye dikileceklerini bekliyorlar :))   


Strasbourg'da çok dikkat çekmeyen ama içinde bir sürü hayal gücü barındıran dükkanlar ikisi de. 
Yolunuz Strasbourg'a düşerse elbette öncelikle olmazsa olmazları yapın; müzelerine gidin, Notre Dame de Strasbourg'u gezin, Petite France'da İll nehri kıyısındaki bir restaurantta yemek yiyin şarabınızı yudumlarken, ara sokaklarını fotoğraflayın, Orangerie parkta dolaşın ama bu dükkanlara da uğrayın ve biraz raflarını karıştırın derim ...