25 Mayıs 2012 Cuma

ELS QUADRE GATS yada 4 CATS yani 4 KEDİ RESTAURANT


Flamenco bitip Palau Musica'nın fotoğraflarını çekmeye doyduğumuz zaman karnımız acıktı, adres belliydi bu defa. Şapkamızı, Gaudi ve Pablo Picasso'nun tercihine çıkartmak istiyorduk ki bunun anlamı 4 Cats’e gideceğimizdi. 

4 Cats ( Katalanca adı : Els Quadre Gats ), 1897 yılından beri faaliyette olan cafe-restaurant, dönemin bohem sanatçılarının yanısıra Gaudi, Casas ve Picasso da müdavimlerinden.

İşte 4 Cats Cafe-Restaurant   http://www.4gats.com/  


1897 yılında Casa Marti’nin zemin katında açılmış 4 Cats. 


Ramon Casas ve Pere Romeu Tandem’de

Resmin orijinali Barselona’da "The National Art Museum of Catalonia"’da sergileniyor. Resmin sağ üst köşesinde "to ride a bike, you can't go with your back straight” (Bisikleti sırtın dik süremezsin) yazıyor. 

Resmin kopyası ise hem duvarda hem de kullanılan eşyaların üzerinde.   



Burası Picasso'nun müdavimi olduğu ve hatta ilk sergisini açtığı entellektüel ortamı olan sanatçıların buluşma yeri aynı zamanda yani Barcelona'daki önemli cafe - restaurantlardan. 

Masanıza oturunca önce zeytin servis ediliyor. 4 cats de tercihim " escalivada ( roast pepper, onion and eggplant ) with tuna oldu, sevgili erikhirsizi.blogspot.com ise  "spinach and ricotta ravioli with cheese cream" ısmarladı. Birer kadeh beyaz ve kırmızı şarap içtik sonrasında da kahvelerimiz geldi. Amaç yemek yemek değil Pisacco'nun teneffüs ettiği havayı teneffüs etmek :))  

4 Cats'den çıkınca yine la Rambla yollarını arşınladık. Yorulduğumuzda, Catalunya Meydanında birer kahve ve Pasta ile geceyi bitirdik ve metro ile otelimize döndük.

*** Fotoğraflar ;  nAifce ve erikhirsizi.blogspot.com tarafından Barcelona 4 Cats’de çekilmiştir ...