7 Nisan 2014 Pazartesi

SAVING MR. BANKS ve FROZEN 2 FİLM PAZARI

İKİ FİLM BİRDEN PAZAR'I



Walt DİSNEY'in , Mary POPPİNS'in, Disney Stüdyoları adına Filmini çekebilmek için, Yazarı Pamela Lyndon Travers'a karşı verdiği mücadeliyi anlatan "Mr. Banks'i Korumak" aslında , yazarın babasıyla olan hesaplaşması nedeniyle Walt DİSNEY'e Mary POPPİNS'i bir türlü teslim edememesini anlatıyor. Zaman zaman içinizi çiziyor ve acıtıyor Mr.Banks'i Korumak... Oysa ki Mary POPPİNS, hayatın en renkli, en güzel filmlerinden biridir çocuklar için. Seyirciler, film de kırmızının kullanılmadığını - Travers kırmızı kullanılmasını istemediği için- ya da babanın bıyıksız olmasını tutturan Travers'a karşı, DİSNEY'in illa bıyıklı baba olmasını istediğini bilmiyorlar ve nedenini göremiyorlar. Mary POPPİNS'in gerçek hayatında Travers'in teyzesini  anlattığını bilemedikleri gibi ve Teyzenin , babası ölüm yatağındayken yanlarına geldiğini ve Travers'a herşeyi düzeltmek üzere söz verdiğini ama, ölümü yine de düzeltemediğini de bilemedikleri gibi... Mary POPPİNS artık başka alt yazısı olan bir film benim için. Çok zor çocuklukların gözünden çizilen "hayatlar" saklı içinde. 
Pamela Lyndon TRAVERS'in hayatı zorken Walt'ın hayatı da çok harikulade değil buarada... Mr.Banks'in "Bıyıklı Baba" olmasında Walt'ın geçmişi saklı. 
"HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR" ne gerçek hayatlarda, ne de Film kahramanlarında...        




Günün ikinci filmini 19 yaşındaki :)) çocuğumla birlikte izledim. Sütlü kahvelerimizi yudumlayıp, çukulatalarımızı kemirirken tadını çıkarttık FROZEN'ın...