17 Eylül 2012 Pazartesi

KUKLA USTASI ve JOANNE OWEN



Kitapçılarda çoğunlukla çocuk kitapları bölümünde bulabileceğiniz Joanne OWEN'ın "Kukla Ustası" kitabı , çocuk kitabı değil , çocuklar da okumalı ama . Büyükler Prag'ı gezip okurlarsa daha çok keyif alirlar muhtemelen .
Benim gibi Prag ve Kukla aşığı biri için bu kitap çok önemli bir yapıt kuşkusuz .
Kitabı çok sevdim , bir solukta okudum bitirdim , kafamda bu kitabı armağan edeceğim bir kaç kişi var . Kimi benim gibi kitap , Prag ve kukla sever ,  kimi çocuk kitapları yazar , biri de Çocuk çok kitap okur . 
Daha ilk cümleden içine aldı "Kukla Ustası" , Prag'ı dolaştım , ara sokaklarını , eski şehir meydanını , astrolojik saati , altın yolu ve Franz Kafka'yı . Soğuktan dişlerim birbirine çarptı , parmaklarım dondu , kirpiklerim buzdan ok oldu , Charles Köprüsünde gün geceye dönüştü , günışığı sokak lambalarının hükümdarlığına teslim oldu dayanamayıp . Zifiriye dönünce saatler , ara sokakların parke taşlarında ayak sesleri duyuldu , gündüzleri raflarda sergilenen Kuklaların , Geceyi ve Prag'ı dolduru verdiler gürültülü adımlarla . 
Joanne OWEN , Prag'la çok iyi dost anlaşılan ve iki sıkı dost buluşunca , müthiş güzel bir birliktelik olarak doğmuş bu kitap . 

"KUKLALAR GÜÇTÜR , EFSANELER GELECEK"