31 Aralık 2015 Perşembe

AMSTERDAM'LI YÜKSÜKLER



Yılın son seyahatini yaptığım Amsterdam'ın Noel zamanlarını ve Volendam ile Edam'ı yazmakla meşgulum  şu sıralar ama yüksükleri hemen paylaşmak istedim "Şehirkolik bir Koleksiyoncu" haliyle.
 
"İnci Küpeli Kız" Hollandalı ressam Johannes VERMEER'in en ünlü tablosu. 2003 yapımı filmi ile sanırım tanımayan da kalmamıştır inci küpeli hizmetçi kızı, filmi ile ününe ün katılan bir tablo bu. 
  
Yüksüğünü alırken İstanbul'a dönünce filmi bir kez daha seyretmeliyim diye düşündüm ve döner dönmez  izledim. 

Yönetmen:Peter WEBBER
Oyuncular: Colin FIRTH
Scarlett JOHANSSON
Tom WILKINSON 
Yapım Yılı: 2003

Detaylarını yazmakla meşgul olduğum Volendam ve Edam ise tipik Hollanda balıkçı ve peynir köyleri. Her iki köyde de Hollanda yaşamını izleyebilirsiniz, dolayısıyla Amsterdam'a yolunuz düştüğünde mutlaka görmeniz gerekenlerden Volendam ve Edam.

Vincent Van GOGH; en tanınmış ressamlardan ve Hollandalı'lardan hiç kuşkusuz gezegenimizdeki.



Her sanatçı gibi çalkantılı bir hayatı olan Vincent Van GOGH; büyük ruhsal çöküşler de yaşamış ve bu zamanlardan birinde sol kulağını keserek resimlerini bile gölgede bırakacak bir imza atmış biyografisine.
Muhteşem Tablolarını ve Kara Kalem çalışmalarını Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam adresindeki Van Gogh Müzesinde gezip görebilirsiniz.  

Hikayeleri bunlar yeni yüksüklerin. 

Bol gezmeli, çok biriktirmeli ve bir o kadar etrafa dağıtmalı, sağlıklı ve bereketli ve hepsinden önemlisi Barışçıl bir yıl olur 2016 umarım, umalım :)) 

Mutlu Yıllar 




2 yorum:

  1. Ülkemize barış, bizlere dilediklerimizin hayırlısını getiren bir yıl olsun 2016.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. 2016 Dünyaya Barış, Ülkemize huzur ve sevdiklerimize sağlık ve mutluluk getirsin. Teşekkürler ve Sevgiler.

    YanıtlaSil