24 Mayıs 2015 Pazar

ESKİ KARAAĞAÇ KÖYÜ LEYLEK ŞENLİĞİ



Avrupa'nın 11. Leylek Köyü Eski Karaağaç 31 Mayıs'ta başlayacak olan Leylek Şenlikleri için hazırlık yapıyor. Resim öğretmenliği öğrencileri hummalı çalışma ile köyün her tarafını Leylek resimleri ile donatıyorlar, dolayısıyla ortaya son derece renkli görüntüler çıkıyor.










İzin isteyip fotoğraflarını çekerken sohbet ettiğim Öğrenciler yaptıkları işten son derece keyif alıyorlardı. O kadar Severek ve isteyerek resimliyorlardı ki Leylekleri, Köy evlerinin bacalarındaki yuvalarında "Laka laka lak lak " gerçek Leyleklerin papucu dama atıldı :))










Çalışmalarını izlerken sohbet ettiğim öğrencilerden biri yanlarından ayrılırken arkamdan sesleniyordu "Peki siz kimsiniz ?" 

nAifcdedim, bu defa sizlerin yarattığı Leylekleri yayınlayacağım bloğumda. Gülüştüler "Okuyacağız " dediler, el salladım herbirine, ayrıldım yanlarından.



Köy meydanında; Pazar günü olduğu için mi (Pazar günleri böyle konuk ağırlama ritüeli de olabilir), duvarlarını resimlerle bezeyen Üniversite Öğrencileri ile şenlendiği için mi, yoksa şenliklere çok az bir zaman kaldığından konuklara ön hazırlık yaptığı için midir, uzun sofralarda gelene geçene öğle yemeği ikram ediliyordu. 

Bir kez daha konukseverliğin ne olduğunu ve nasıl gösterildiğini yaşattı Eski Karaağaç Köyü.

Bir kez de nAifce aracılığı ile teşekkür ederim Eski Karaağaç Köyüne, gerek göçmen leyleklere gösterdiği şefkat ve verdiği önem için, gerek Türk misafirperverliğinin ne olduğunu kanıtladığı için...

*** Fotoğraflar; nAifce  tarafından 17 Mayıs 2015 tarihinde, Eski Karaağaç Köyünde çekilmiştir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder