18 Temmuz 2013 Perşembe

ENTELLEKTÜEL BİR KASABA; SELÇUK

Bazı tatillerde sadece deniz, kum, güneş temalı dinlenmeyi isteriz. Saatlerce yüzüp, taze sıkılmış limonlu soda eşliğinde kitap ve dergi okumak ya da müzik dinlemek daha da dinlendirir. 

Ama kimi yıllarda tatil dediğin her kahverengi tabelanın gösterdiği ok yönünde gitmek ve yol üzerindeki her ören yerine girip çıkmak demektir. 

Böyle bir tatil planladığınızda Selçuk Kasabası, Efes Antik Kent ve Selçuk Efes Müzesini mutlaka ekleyin listenize. Efes Harabeleri ve Selçuk Efes Müzesi için ayrıca yayın hazırlamak gerekiyor, hazırlayacağım.


Bu yayın Selçuk kasabasına ait. 

Anadolu'daki en gelişmiş ve aydınlık kasabalardan Selçuk, sanata değer veren, entellektüel, geçmişinin izlerini titizlikle korumaya çalışan, eğitime destek veren, göçmen leylekleri bağrına basan bir yer, her yeri Mustafa Kemal ATATÜRK.


Elinizde fotoğraf makinanız "Uğur MUMCU sevgi yolunu” ile dolaşmaya başlayın.
Çay, kahve için soluklanmak istediğinizde ise ATATÜRK'çü Düşünce Derneğine ait ve gelirini Selçuk içi eğitime harcayan kasabanın çay bahçesi kesinlikle en iyi tercih. 


Her akşam ayrı bir mahallede gösterime giren "yazlık sinema” zamanı olanlar için çok keyifli bir seçenek.  


Selçuk bir başka açıdan da çok önemli bir yer. Göçmen Leyleklerin göç yeri burası her ilkbahar leylekleri ağırlamaya başlıyor ve onların kasabanın her yerini işgal etmelerine izin veriyor. Hatta orada doğan leyleklere sahip çıkmak adına onları koruma altına alıyor. 2010 yılından itibaren Selçuk'ta Ege Üniversitesi işbirliği ile başlatılan çalışmada leylek yavrularına halka takılıyor ve göç yolları ile üreme alanları hakkında bilgi toplanıyor. Türkiye'de doğan leyleklerin belirlenebilmesi için halkalarda T harfi bulunuyor :)
 
Selçuk'tan ayrılmak çok zor ama sırada Efes Antik kenti ve Efes Müzesi ile Didyma'daki Apollon Tapınağı var :)) Yolcu yolunda gerek 

*** Fotoğraflar ;  nAifctarafından 2015 tarihinde Selçuk'da çekilmiştir ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder