29 Temmuz 2012 Pazar

EN SEVDİĞİM GÖÇMEN ; LEYLEK

28 Temmuz Cumartesi sabahı saat 10.30 civarında , Kadıköy'de yüzümü gökyüzüne çevirdigimde  yüzlerce Göçmen Leylek ile karşılaştım  . Aklıma ilk gelen Riga oldu . Güle güle dedim ve el salladım leyleklere ( sanıyorum istikametleri Afrika ) . Leyleği havada gördüğümde o yıl çok gezeceğime inanırım ve görmediğim neresi varsa sıralarım peşpeşe . Bu defa ilk Riga , sonra Vilnus , Kopenhag , Talinn , St Petersburg ve Şanghay diye sıralama yaptım . Zaman gösterecek tuttuğum dilek kabul olacak mı ?
Ama biliyorum ki , tüm kalbinle dilediklerin er yada geç gerçekleşir mutlaka .      

VİYANA İMPARATORLUK ARABALARI MÜZESİ


                
Viyana klasik müzikle şekillenmiş zarifliği, Habsburg'ların şehre siluetini kazandırdığı sarayları ile birleşiyor ve Avrupa'nın kültürel "öz" başkenti olarak yerleşiyor baş köşedeki koltuğuna pek çok şehri geride bırakarak. 

Viyana'da Habsburg'lara ait pek çok saray, müze ve yapı var ama müzelerden biri diğerlerinden bir kaç adım öne çıktı benim için Viyana'yı dolaştıkça.

Her şehirde olduğu gibi "Şehri popüler kimliği ile tanımak yerine, gizlerini araştıran Şehirkoliklerdenseniz", Schönbrunn Sarayında " İmparatorluk Arabaları Müzesi" en ilginizi çeken yer olacaktır. 

Müzenin içinde fotograf çekmek yasak olduğundan, konuya dahil edeceğim fotoğraflar yok maalesef (Fotograf çekemediği zaman hep bir yanı eksik kalıyor anlatımların, yazılara ruhunu ekleyemiyor insan yasaklar karşısında sanırım !!!) 
İmparatorluğa ait düğün arabalarından, cenaze arabalarına, tören arabalarından, kar kızaklarına, Habsburg Prens ve Prenseslerinin arabalarından, çocuk arabalarına kadar  (ki Napoleon'un çocuklarının arabaları da sergide yeralıyor) Saray'a ait tüm araçlar sergileniyor bu müzede, çok ilginç bir müze . 

                                       
                                                                            Resim alıntıdır

    Viyana'da, gezmekten asla pişmanlık duymayacağınız bir yer burası :))

                        Meraklısı için Adres : Schloss Schönbrunn , 1130 - Viyana